C.V. Ketel loopt warm voor overleden vriend Dolf

11-11-2021 | 11:11

Carnavalsvereniging Ketel is de meest hartverwarmende vriendengroep van Kruikenstad! Voor hun 11-jarig jubileum komen zij in actie voor erelid Dolf.

 

Over Dolf

Dolf zou in 2013 met zijn vrienden van C.V. Ketel gaan wandelen in Schotland. Helaas overleed Dolf in zijn slaap aan een epileptische aanval, voordat de reis was begonnen. Sindsdien gaat een ingelijste foto van Dolf mee op alle avonturen. Ook vandaag, bij de start van het carnavalsseizoen, is Dolf erbij. 

 

Over epilepsie

Epilepsie verstoort nog altijd de levens van zo'n 200.000 Nederlanders. En van ruim een miljoen mensen hun kind, broer, zus, ouder of collega. Op ieder willekeurig moment kan een leven abrupt verstoord worden door een aanval. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

 

West Highland Way

Ter ere van Dolf lopen Joost, Freek, Paul en Loek in april 2022 de West Highland Way; een barre 7-daagse tocht van 154 km door het Schotse heuvelland. Met deze actie hopen de mannen veel geld in te zamelen voor belangrijk onderzoek, zodat de 30% van de mensen met epilepsie die niet gebaat zijn bij medicijnen of andere ingrepen in de toekomst toch geholpen kunnen worden. 

 

Meer informatie

 

Doneer nu!

 

Ook in actie komen?

Je kunt ook zelf in actie komen! Weet je nog niet precies wat je wilt doen, of hoe je het ’t beste aan kunt pakken? Mail dan naar acties@epilepsie.nl, we denken graag met je mee.