Delfts studentenhuis komt in actie!

15-12-2020 | 09:49

De meiden van Noordeinde 12 rennen 12 uur lang voor epilepsie

In een studentenhuis in Delft wonen 14 meiden, die als één team in actie zijn gekomen. Samen hebben ze meer dan twaalf uur achter elkaar hardgelopen door de binnenstad van Delft. Het doel? Geld ophalen voor meer onderzoek naar epilepsie. “We hebben zo veel meer opgehaald dan we hadden verwacht!”

 

De studenten kwamen in actie nadat een vriendin van één van de meiden overleed aan de gevolgen van een epileptische aanval. “Zij deelde regelmatig de oproep om geld te doneren voor onderzoek naar epilepsie.,” vertelt Roos Kolthof, één van de studenten. “Het voelde een beetje droog om gewoon een bedrag over te maken. Toen dachten we: kunnen we niet iets vets doen om meer geld met elkaar op te halen? Zo kwamen we op het idee van een zelfgeorganiseerde sponsorloop door het centrum.”

 

Inspiratie van de overburen

Inspiratie van de overburen

“Er staat een ander studentenhuis tegenover het onze, die vorig jaar in actie waren gekomen. Daar hebben we ons door laten inspireren.” Maar het bedrag dat de dames uiteindelijk bij elkaar wisten te rennen, heeft alle verwachtingen overtroffen. “Ik dacht: als we de vijfhonderd euro weten aan te tikken, ben ik al meer dan blij. Maar ja, met 14 studenten die allemaal hun clubgenoten, vrienden, familie en buren vragen gaat het hard. Uiteindelijk konden we 3.861 euro aan het Epilepsiefonds overhandigen!”

 

Negen weken trainen

Negen weken trainen

Negen weken. Zo lang hebben de meiden getraind om met z’n allen de indrukwekkende prestatie neer te zetten van twaalf uur achter elkaar rennen. “Het was een soort estafette,” vertelt Roos. “Om acht uur vertrokken de twee jongste meiden uit huis, en daarna wisselden we elkaar steeds af. We hadden shirtjes laten drukken, en dankzij een app konden onze vrienden en familie precies zien waar we op dat moment liepen, om ons aan te moedigen vanaf de zijlijn. Zo was support conform de coronaregels toch nog een beetje mogelijk!” Bij de voorbereiding kregen ze van alle kanten hulp. “Eén van de meiden heeft een vader die hardlooptrainingen geeft Die heeft ons helemaal klaargestoomd.”

 

Ook in actie komen?

Wil jij, net als deze meiden, ook in actie komen? Start dan je eigen actie! Weet je nog niet precies wat je wilt doen, of hoe je het ’t beste aan kunt pakken? Mail dan naar acties@epilepsiefonds.nl, we denken graag met je mee.