Koop een Gluurpietje, steun mensen met epilepsie

30-11-2020 | 11:55

Begin dit jaar, toen de eerste lockdown van start ging, was er de berenjacht. Dit was een initiatief om kinderen te vermaken, overgewaaid vanuit België en Australië. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam, zodat kinderen tijdens het wandelen op “berenjacht” konden. Aan die actie wordt nu een vervolg gegeven: Gluurpietjes.

 

Door een raamsticker te kopen en op je raam te plakken, geef je kinderen de mogelijkheid om naar Pietjes te speuren. Danielle Aarts verkoopt de Pietjes in haar webshop, en doneert een gedeelte van de opbrengst aan het Epilepsiefonds. Danielle: “Er is zo veel onduidelijk over epilepsie… als ik hiermee mijn steentje bij kan dragen, doe ik het graag.”

 

Onbekendheid

Danielle heeft een vijfjarige dochter met epilepsie. “Ze kreeg haar eerste aanval toen ze negen maanden oud was. Sindsdien is het een hele zoektocht geweest, met vele slechte dagen. Danielle hoopt dat ze met haar actie meer bekendheid voor epilepsie kan creëren. “Bij mijn dochter in de klas zit nog een ander kind met epilepsie. Wij als moeders lopen er eigenlijk voortdurend tegenaan dat de aandoening zo onbekend is, dat de mensen niet exact weten wat epilepsie nu inhoud.  Mijn dochter wordt bijvoorbeeld niet uitgenodigd voor kinderfeestjes of om te spelen.  Ik merk dat ouders toch bang zijn voor die aanval, en dat ze dan niet weten wat ze moeten doen.”

 

Geen taboe meer

“Mijn dochter moet al een hoop aanpassingen doen.” Zo slaapt ze bijvoorbeeld in een aangepast bed. “Daarom vind ik het sneu voor haar dat ze niet gewoon, net als alle kinderen, gezellig op een feestje wordt uitgenodigd. Ja, ze heeft epilepsie. Maar daar hoeven andere ouders niet bang voor te zijn. Als het taboe er omheen weg zou zijn, en iedereen weet hoe ze moeten handelen bij een aanval, is er verder niet zoveel om bang voor te zijn.”

 

Bestellen?

Ook een gluurpietje bestellen? Dat kan via Danielles webshop. Van iedere bestelling gaat er een euro naar het Epilepsiefonds. Zelf je eigen actie starten? Ga dan naar www.inactievoorepilepsie.nl!