We wandelen steeds dichter naar het vertrek!

29-01-2022 | 09:24

Lieve mensen, 

Het werd weer eens de hoogste tijd voor een nieuwe blog waarin we een start willen maken om jullie mee te nemen in de verschillende etappes van onze tocht. Het is op het moment van schrijven nog maar 89 dagen voor vertrek en het was de afgelopen weken heel even spannend of Omicron nog roet in het eten ging gooien. Er was een punt waarop bekend werd dat we een PCR voor vertrek zouden moeten doen en ook na aankomst in Glasgow en dat we in isolatie moesten in het hotel tot de uitslag binnen zou zijn. Daarmee heb je het risico de eerste of eerste 2 dagen wandelen te verliezen. Maar niks van dat alles is nu nog waar want vanaf 11 februari hoeven we helemaal niks meer en kunnen we gaan en staan waar we willen!

Nu dus echt tijd om de laatste voorbereidingen te treffen en onszelf nog meer te gaan verheugen. We zijn allemaal elke week  aan het trainen en dat gaat goed, in het weekend van 5 maart hebben we ook een wandelweekend gepland in de Eifel. Hier zullen we ook een keer hoogteverschil gaan oefenen en 2 dagen achter elkaar 25+ km lopen om te kijken hoe goed (of slecht) dat voelt. We hebben allemaal inmiddels geleerd over "base Layers", "Mid layers" en "outer layers"en hebben ook onze regenjassen (met de aanbevolen 20.000 waterkolommen) kunnen testen.

Maar waar bereiden we ons nu precies op voor? In totaal is het 155 km maar hoe zwaar zijn de losse etappes nou precies? Daarin nemen we jullie graag de komende tijd mee en straks op de reis is er ook een mogelijkheid om met live-tracking (dankzij een gesponsored premium-Komoot account, dank je wel Komoot!) te zien waar we daadwerkelijk lopen.

Vertrek:

Op donderdag 28 april zullen wij s'ochtends héél vroeg de trein pakken naar Schiphol vanwaar we naar Glasgow International Airport vliegen waar we einde van de ochtend zullen landen. Vandaar gaan we direct naar Milngavie (Spreek uit: Mil.Gai) waar het officiele startpunt van The West Highland Way zit. Het dorp is niet groot en waarschijnlijk zullen we deze dag gebruiken om nog wat spullen en proviand te kopen in de wandelwinkels en wellicht een klein pintje te drinken in een pub. 

Dag 1: Milngavie - Drymen // 20,8 km

op vrijdag 29 april zullen we er dus echt aan moeten geloven, de tocht gaat beginnen! We luisteren redelijk wat podcasts momenteel en daaruit blijkt dat de eerste etappe er eentje is om rustig in te komen. In totaal hebben we maar 180 hoogtemeters en zullen we voornamelijk tussen weilanden, bosgebied en boerderijen lopen. We eindigen deze dag in Drymen, een levendig dorpje aan het begin van Loch Lomond and the Trossachs National Park. Loch Lomond is het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk met een lengte van 36,4 Km en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die het zien als de poort naar de Schotse highlands. 

In Drymen vinden we Clachan Inn (opgericht in 1734) wat een van de oudste pubs van Schotland is. Hopelijk kunnen we hier voldaan terugkijken op onze eerste dag! 

Dag 2: Drymen - Rowardennan // 25 km

 Als we de podcasts moeten geloven gaat dit gelijk een van de zwaarste etappes worden. We beginnen in Drymen waarna we via de beroemde Conic Hill (358 m) naar de kust van het Loch zullen lopen. Hopelijk hebben we op de top van de heuvel helder weer want het uitzicht is er fantastisch! Maar goed, het weer hebben we natuurlijk geen invloed op....

Aangekomen bij de kust van het Loch heb je de keuze uit 2 routes, eentje echt langs de rand van het loch en eentje hogerop door de bossen. Er is ons aangeraden toch echt de route langs de kust te pakken ook al is deze wat zwaarder. We zullen nu ook niet meer alleen over een pad kunnen lopen maar er zijn ook stukken waar je moet klauteren over grote rotsblokken en tussen bomen door. 5km per uur zul je hier dus ook zeker niet halen en het zal een lange dag worden denken we. 

We zullen de dag afsluiten in het pitoreske Rowardennan Youth Hostel direct aan het meer, misschien verwennen ze ons wel met een mooie ondergaande zon! 

---

Vandaag laten we het hier even bij maar de volgende keer gaan we dieper de prachtige highlands in! 

Doneren kan nog tot de dag dat wij terug komen in Nederland, mocht je de actie dus nog ergens onder de aandacht kunnen brengen dan is dat heel fijn! Mocht je een keer mee willen wandelen/trainen met een van ons dan horen we dat ook graag want dat is natuurlijk altijd gezellig. 

Groet, 

Joost, Freek, Paul en Loek

C.V. Ketel