Je actie promoten

Denk aan jouw verhaal 📖

Je actie is aangemaakt, maar is jouw profiel compleet? Zorg dat je zo snel mogelijk een paar leuke foto's uploadt en je motivatie invult. Zo is voor iedereen duidelijk wie jij bent en wat jou drijft. Schrijf meteen een korte blog waarin je jouw actie aftrapt. Dan heb je meteen iets om te delen.

 

Denk aan je sponsorteller 💶

Doe een zelfdonatie, zodat je sponsorteller niet meer op €0 staat. Dat benadrukt jouw toewijding en trekt andere sponsors makkelijker over de streep. Idealiter heb je al een paar mooie donaties binnen, voordat je jouw actie deelt met het grote publiek. Goed voorbeeld doet volgen!

 

Denk dichtbij 🗣️

Nu je in actie bent gekomen, is het tijd om dit aan iedereen te laten weten! Schreeuw van de daken dat jij je inzet voor mensen met epilepsie. Informeer je vrienden, familie, collega’s en buren. Hoe meer mensen van je actie afweten, des te meer mensen je steunen. Grijp dus al je kansen!

 

Denk digitaal 🖱️

Zet de link van je sponsorpagina op social media, stuur een WhatsApp met je persoonlijke QR-code en mail je contacten met de link naar de blogs op je sponsorpagina. Maak het persoonlijk met een leuke foto of video en insipreer mensen om je actie te steunen met een donatie.

 

Denk aan publiciteit 📺

Media zitten altijd op een goed verhaal te wachten. Benader lokale radio- en tv-zenders, regionale bladen en zet de communicatiekanalen van je werkgever of school in. Lever een goede basistekst aan met leuke foto's. Schrijf vanuit je hart, zodat de lezer zich verbonden voelt met jouw actie. 

 

Denk aan herinneren 📥

Houd bij wie je benaderd hebt en blijf in contact met potentiële sponsors. Veel mensen leggen een verzoek even naast zich neer en vergeten het dan. Een blog, vlog of foto van je vorderingen is een subtiele manier om mensen te herinneren aan je sponsorverzoek.

 

Denk aan bedanken 🙏

Bedank je sponsors meteen en tag ze in een bericht op social media. Dit kan gezamenlijke kennissen overhalen om jouw actie te steunen. Vraag je sponsors ook om suggesties voor het boosten van je actie. Je weet nooit waar ze mee komen!

 

Meer tips