Why FatPigeon, why 500 kilometers, why EpilepsiaNL? Read it below.

Loek Luijbregts

( Member of team: #Crazy500 )

from €500 (142%)

English below

 

Hey jij, mooi dat je hier bent beland,

 

Ik ben Loek en sinds anderhalf jaar mede-FatPigeon van Nol. FatPigeon ontstond uit een vurige wens om mogelijkheden werkelijkheid te maken. Die wens leefde bij ons al ver voor onze ontmoeting. Dat zit zo…

Ieder leven heeft zijn eigen loop, maar dat de loop van het leven bepalend kan zijn voor de uitkomst van het het leven is een gegeven. In mijn leven kwam ik een serie uitdagen tegen waarvan ik altijd geloofde dat ik ze kon overkomen. Ik moet zeggen, dat waren vooral zelf gekozen sport, studie en werk gerelateerde uitdagingen en daar prijs ik mij wekelijks gelukkig om. 

De uitdagingen die ik niet zelf verkoos waren van een heel andere orde: het scheiden van mijn ouders, het verlies van een van mijn beste jeugdvrienden aan een auto-ongeluk en niet veel later opnieuw het verlies van een goede vriend aan de gevolgen van Epilepsie. Drie op zichzelf staande gebeurtenissen waarbij ik mij eerst compleet machteloos voelde, een periode van rouw volgde en later het gevoel van ‘wat een willekeurig geluk dat dit mij bespaard is gebleven’ overheerste.

In die gekozen en niet gekozen uitdagingen vond ik een bepaald besef van maakbaarheid en overkoombaarheid. Als je iets goeds of moois wilt maken dan kun je maar beter de mouwen opstropen, want het kan zomaar voorbij zijn.

Nieuwe uitdagingen volgde en werden vaker vanuit het hart gestart. Zwemmen tegen kanker, een lange triathlon voor mijzelf en de overleden vriend, een gave en impactvolle baan waarbij ik ondernemers mocht bijstaan in het verwezenlijken van hun dromen. 

En toen zag ik op Instagram ineens en steeds vaker mijn oude wieler maat Nol van Loon. Op een soort race fiets met dikke banden, op hoge rotsachtige pieken en ik dacht ‘wauw, dit wil ik ook!’. Het toeval wilde dat Nol mij niet veel later belde met de vraag of ik iets kon betekenen voor een evenement dat hij wilde opzetten. 

Nu, 16 maanden later, delen we een bedrijf en leven we met volle teugen. Met de fiets en fietsavonturen als middel om het leven te vieren, mensen te ontmoeten en krachtige ervaringen op te doen. 

Dit was mijn verhaal, Nol heeft weer zijn eigen redenen, maar de levenswijze van er het maximale er uit willen halen zit in ons beiden en zeker in het gedachtengoed van FatPigeon.

Op 28 en 29 december gaan we een nieuwe uitdaging aan. De uitdaging? Om samen met een flink team rijders, Rogelli SportsWear en Shimano Benelux 500 kilometer in twee dagen te doorkruisen. Over legendarische wegen, tijdens donkere dagen maar gesterkt door elkaar en de wens om het maximale er uit te halen.

Via ons Instagram kanaal FatPigeon.cc geven we iedereen de gelegenheid om mee te leven met dit avontuur. Ter inspiratie en vermaak, maar ook om aandacht te vragen voor Epilepsie; een veel voorkomende, nare, en soms behandelbare ziekte. Een ziekte die Nol (lees zijn motivatie hier) en mij op onze eigen manier het een en ander heeft bijgebracht over de zin van het leven. Wij pakten het podium in ons eigen leven, raakten daardoor bekend als FatPigeon.cc, en bieden Stichting EpilepsieNL nu een podium om daar door herkent en erkend te worden.

 

Ik sluit af met de woorden ‘geef alles voor jezelf, geef voor anderen, maar geef, zet door en ook jij overkomt jouw uitdagingen’.

 

Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022,

 

#Crazy500

 

Loek

View all
07-01-2022 | 23:53 Op 17 jarige leeftijd is mijn goede vriend en neef overleden (2004) als gevolg van een epileptische aanval. Ik was toen net zo oud. Het verstoort absoluut levens, maar het heeft mij ook een belangrijke levensles gebracht op die leeftijd. Succes met jullie actie!!!
31-12-2021 | 14:05
28-12-2021 | 07:30
27-12-2021 | 12:32
27-12-2021 | 10:55