West Highland Way voor onze Dolf

Paul (Padje) Sparidans

( Member of team: C.V. Ketel )

from €1.111 (29%)
Dolf had erbij moeten zijn toen we de eerste keer naar Schotland gingen. Helaas is hij kort daarvoor overleden. Nu, met ons 11 jarig bestaan, maken wij deze bijzondere trip met hem in onze gedachte.
View all
30-04-2022 | 08:14
28-04-2022 | 05:35
27-04-2022 | 22:45 Heel veel succes mannen en zet hem op
27-04-2022 | 22:42
27-04-2022 | 21:43
View all

Dag 2: van Milngavie naar Drymen

30-04-2022 | 08:56 Dag 2: vrijdag 29 april 2022 Gooooeedemorgen! Wat een heerlijk bed was dat vannacht. Afgezien van de snurkpartijen en zweetdekens hebben we heerlijk geslapen, maar zijn we vroeg wakker. Ons ontbijt pakken we dus toch al lekker vroeg om 7:30u. Topontbijtje trouwens. Alles wat je hier zou verwachten, inclusief witte bonen in tomatensaus, gebakken champignons en black pudding (Pad loves it). Bij de start van de route kunnen we onze waterflessen en Camelbaks (of camelbags? Kamelentassen met water dus) vullen. Broodje scoren bij de bakker voor de lunch en off we go! We zijn begonnen, het is aan, de start is gemaakt, Hopsaketel daar gaan we!  Het eerste stuk is letterlijk a walk in the park met idyllische paadjes, klein stroompjes en licht glooiing in het landschap. Al snel komen de prachtige vergezichten en zien we wat bergen opdoemen in de verte. Maar ineens… in de verte… een groot gebouw! De distilleerderij van Glengoyne wisten wij. We brachten de paarden in gallop en stevenden erop af. Of eigenlijk aten we eerst een broodje en gingen daarna rustig naar binnen voor een klein bezoekje. Ook hier weer een enorm gastvrij ontvangst en een halve masterclass met mini-proeverij. Om 11:11u aan de whisky, helemaal top! Licht rozig -van het heerlijke weer…- doen we de rest van de route in één lange ruk. Oh nee, toch niet, want na amper 2 kilometer zien we een mooie spot om aan te leggen voor koffie met een kuukske, wat zich al snel laat vertalen naar bier met een bak Buttered Chicken. Een oud Schots gezegde luidt dan ook: nuair a chì thu àite math, gabh an àite math! Wat zoveel betekent als: zie je een goeie spot, pak de goeie spot!  Enfin, met een klein biertje in de benen lopen we lekker door tussen de prachtige landschappen met hier en daar wat serieuze mansions.  Kleine klimmetjes en kronkelende wegen leiden ons naar het dorpje Drymen aan de voet van Conic Hill. We slapen in The Kip in the Kirk, wat niet betekent dat er kippen in de kerk lopen, maar dat je een dutje kunt doen in een oude kerk. Francis is de beste en tegelijk meest chaotische gastvrouw die je je kunt voorstellen, maar als je ontvangen wordt met thee en scones voel je je meteen thuis. Al thee-drinkend raken we aan de praat met twee dames die voor de 5e keer deze wandeling doen. Ze doen het nu op hun gemak, maar waarschuwen ons voor het stuk ná Conic Hill. De rotsachtige klimmetjes aan de kust langs Loch Lomond moeten we niet onderschatten… Tip van de dag: ga met je billen tegen de muur liggen met je voeten in de lucht. Wil iemand zien hoe Joost dit voor elkaar krijgt, vraag dan naar de filmpjes! Na het rekken en strekken gaan we een lekker biertje doen in The Clachan, de oudste kroeg in Schotland! Tapijt op de vloer, pils dat met een pomp uit de kelder komt en zo’n tachtenvijftig verschillende whisky’s op fles. Naast Pub is dit ook meteen ons restaurant, want zo werkt dat hier. Eten en drinken gaat hand in hand. En heerlijk eten is het! We doen ons te goed aan Beef pie, burgers en pizza’s en nuttigen de nodige pints. We raken in gesprek met het koppel naast ons, vader en dochter (en hond Alfredo, die Alfie genoemde wordt) uit de buurt. Althans, ze komen oorspronkelijk uit Milngavie, wonen nu in een serieuze mansion vlakbij de Glencoyne distilleerderij (we hebben foto’s gezien) maar vertellen ons dat dit de beste plek is om te eten in de omgeving! Gordon en Lauren trakteren ons op nog een pint omdat ze ons verhaal zo mooi vinden en de nodige anekdotes vliegen over tafel. Dit is pure Schotse gezelligheid en dat blijkt aan ons zeker wel besteed. Prachtige avond! Morgen wordt regen voorspeld, dus op tijd aan het ontbijt en vlambatsen die berg op.
Read more