Kom in actie

Epilepsie verstoort levens

Van 200.000 mensen in Nederland. En van ruim een miljoen mensen hun kind, broer, zus, ouder of collega. Op ieder willekeurig moment kan je leven abrupt verstoord worden door een aanval. Kortsluiting in je hersenen. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Wij laten elkaar niet vallen

EpilepsieNL zorgt voor een einde aan de onzekerheid. Door te informeren, ontmoetingen te realiseren en geld op te halen voor toponderzoek en innovatieve oplossingen. Zo maken we samen het leven van mensen met epilepsie en hun omgeving beter.

Kom je ook in actie?

Op dit moment is 30% van de mensen met epilepsie niet gebaat bij medicijnen of andere ingrepen. Jouw initiatief draagt bij aan betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor iedereen die te maken heeft met epilepsie.  

In 3 stappen maak jij een verschil!

"Hardlopen, statiegeld verzamelen, cupcakes verkopen of je verjaardag vieren. Alles kan en elke actie draagt bij aan onze droom: een aanvalsvrije toekomst voor iedereen. Dankjewel!"

Miljuschka Witzenhausen, ambassadeur EpilepsieNL

Je actie bedenken

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Deze sportclubs, collega’s, scholen, kookclubs en andere enthousiastelingen gingen je voor.

Start je actie
Bekijk alle

Erwin loopt de Verbier Ultra Trail voor zijn gezin

01-08-2022 | 09:32 Erwin Heining is een man in de kracht van zijn leven. Hij houdt van sportieve uitdagingen, die hij combineert met zijn gezellige gezinsleven. Maar ineens verandert alles. "Soms gebeuren er dingen in het leven die je niet ziet aankomen. Zo ook begin 2022 binnen ons gezinnetje. Ineens zit je er middenin en weet je wat epilepsie kan betekenen bij een jong gezin."   Zoals men van hem gewend is, gaat Erwin niet bij de pakken neerzitten. Hij komt meteen in actie en besluit een grensverleggende uitdaging aan te gaan. Hij schrijft zich in voor de Verbier Ultra Trail in de Zwitserse Alpen. Met dat doel in gedachten, start hij ook een actie om geld op te halen voor onderzoek naar epilepsie.    Op zaterdag 9 juli was het zover. Hij liep 79 km met 5.300 hm. Benieuwd hoe hem dat is vergaan?   Lees zijn verhaal  
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

01-10-2022 | 15:25 Aan: Online Puzzel! Op vakantie naar Zwitserland