Kom in actie

Epilepsie verstoort levens

Van 200.000 mensen in Nederland. En van ruim een miljoen mensen hun kind, broer, zus, ouder of collega. Op ieder willekeurig moment kan je leven abrupt verstoord worden door een aanval. Kortsluiting in je hersenen. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Wij laten elkaar niet vallen

EpilepsieNL zorgt voor een einde aan de onzekerheid. Door te informeren, ontmoetingen te realiseren en geld op te halen voor toponderzoek en innovatieve oplossingen. Zo maken we samen het leven van mensen met epilepsie en hun omgeving beter.

Kom je ook in actie?

Op dit moment is 30% van de mensen met epilepsie niet gebaat bij medicijnen of andere ingrepen. Jouw initiatief draagt bij aan betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor iedereen die te maken heeft met epilepsie.  

In 3 stappen maak jij een verschil!

"Hardlopen, statiegeld verzamelen, cupcakes verkopen of je verjaardag vieren. Alles kan en elke actie draagt bij aan onze droom: een aanvalsvrije toekomst voor iedereen. Dankjewel!"

Miljuschka Witzenhausen, ambassadeur EpilepsieNL

Je actie bedenken

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
  Op 18 december bezorgden 500 Santa’s kerstpakketten aan mensen in Houten die een extraatje verdienen. Elke Santa kon tot 18 december een actiepagina aanmaken en hiermee geld ophalen voor EpilepsieNL. EpilepsieNL is het oudste en enige Koninklijke gezondheidsfonds in Nederland en gevestigd in Houten. De Santa Run Houten sponsoren kan nog tot 1 januari 2022!   Epilepsie verstoort levens. Van 200.000 mensen in Nederland. En van ruim een miljoen mensen hun kind, broer, zus, ouder of collega. Op ieder willekeurig moment kan een leven abrupt verstoord worden door een aanval. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.   Wij laten elkaar niet vallen. EpilepsieNL zorgt voor een einde aan de onzekerheid. Door te informeren, ontmoetingen te realiseren en geld op te halen voor toponderzoek en innovatieve oplossingen. Zo maken we samen het leven van mensen met epilepsie en hun omgeving beter.   Kom je ook in actie? Op dit moment is 30% van de mensen met epilepsie niet gebaat bij medicijnen of andere ingrepen. Jij kan bijdragen aan betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor iedereen die te maken heeft met epilepsie. Sponsor Santa Run Houten en maak het verschil!  
Bekijk alle

Deze sportclubs, collega’s, scholen, kookclubs en andere enthousiastelingen gingen je voor.

Start je actie
Bekijk alle

500 km in 2 dagen voor EpilepsieNL

24-12-2021 | 10:34     Op 28 en 29 december fietsen 15 stoere mannen en vrouwen 500 km om geld in te zamelen voor EpilepsieNL. Ze starten op de legendarische Belgische kasseienstroken en finishen ca 36 uur later in het gezellige Tilburg. Het belooft een barre tocht te worden, maar deze kanjers gaan het in hun Rogelli SportsWear gelukkig niet koud krijgen. Met het materiaal zit het dankzij Shimano ook wel goed. Alles komt dus aan op goede benen, mentale hardheid en een flinke dosis teamspirit!   Teamcaptains Loek en Nol hebben beiden van dichtbij meegemaakt wat de heftige gevolgen van epilepsie kunnen zijn. Loek verloor een goede vriend aan SUDEP en Nol had tot een operatie op zijn 18e veel aanvallen, waardoor hij geregeld in het ziekenhuis belandde. Beiden hebben ervaren dat de angst en onzekerheid, die gepaard gaan met epilepsie, levens verstoren.    Zelf genieten Loek en Nol nu van elke dag die hen is gegeven. De beelden die zij op hun FatPigeon.cc socials delen spreken voor zich. Maar ze beseffen zich ook dat een sportief leven als dat van hen nog niet voor iedereen met epilepsie mogelijk is. Daarom komen zij met hun fietsvrienden in actie!   Steun de Crazy500 hier   Je kunt ook zelf in actie komen! Weet je nog niet precies wat je wilt doen of hoe je het ’t beste aan kunt pakken? Mail dan naar acties@epilepsie.nl, we denken graag met je mee.  
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

17-01-2022 | 17:43 Aan: Emiel